Over Jan Yoga

Mijn naam is Jan Kamp. Ik ben 57 jaar en ik woon in Sprang-Capelle waar ik een eigen yogastudio heb. In 2002 ben ik met yoga in aanraking gekomen als gevolg van diverse klachten. Door mijn eigen positieve ervaring met yoga is het een groot onderdeel van mijn leven geworden. Het helpt mij iedere dag weer bewust te zijn van hoe mijn lichaam op bepaalde dingen reageert als gevolg van ont- spanning, drukte of stress.

Jan Kamp van Jan Yoga

Waarom geef ik les?

De kennis en ervaring die ik zelf heb opgedaan met yoga wil ik graag delen. Ik wil mensen bewust maken van hun bewegingsruimte en hoe je die ruimte, als die beperkt is, weer groter kunt maken om op die manier letterlijk weer lekkerder en ruimer in je vel te zitten. Wanneer je je meer bewust bent, kun je bewegen vanuit ontspanning en kracht en coördinatie opbouwen.

Opleidingen

  • Hatha-Raja opleiding bij Yogacentrum de Blikopener o.l.v. Hans ‘t Hart in Tilburg
  • Critical Alignment Yoga certificering basis, lesgeven en therapie o.l.v. Gert van Leeuwen in Amsterdam
  • Kaiut Yoga Methode o.l.v. Francisco Kaiut in Amsterdam

Daarnaast volg ik regelmatig yogalessen, workshops en bijscholingen om mijn eigen yogaproces te blijven onderzoeken.

Jan Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Over de methode:
Kaiut Yoga

De Kaiut Yoga-methode is ontwikkeld door de Braziliaanse yogi Francisco Kaiut. Het is niet weer een nieuwe yogavorm maar een methode ontwikkeld vanuit de bestaande yogatraditie met daarin verwerkt de kennis van nu. Vanuit zijn eigen verleden waarin hij vanaf jonge leeftijd altijd met pijn moeten dealen, is hij op zoek gegaan hoe yoga hem kon helpen. Met een achtergrond als professioneel chiropractor therapeut, opleiding in cranio sacraal therapie, polariteitstherapie en diverse yogavormen is de Kaiut methode sterk gericht op zowel de biomechanische werking van het lichaam als de neuroplasticiteit van ons brein. Onze levensstijl heeft een negatieve invloed op de biomechanica van het lichaam, wat stress veroorzaakt voor het zenuwstelsel, de hersenfunctie en mobiliteit schaadt. De Kaiut Yoga-methode werkt vanuit de gewrichten om ons zo lang mogelijk zo vrij en efficiënt mogelijk te laten functioneren. De beoefening bestaat uit ondersteunende houdingen in combinatie met fijn gerichte microbewegingen die samen pijnverlichting veroorzaken, de mobiliteit verbeteren, chronische verklevingen in het bindweefsel oplossen en helpen de belangrijkste gewrichten van het lichaam te versterken en te openen. Door intelligent gebruik te maken van de zwaartekracht, te werken met de vloer en wand proberen we toegang te krijgen tot die blokkades. Dit biedt een ingang om met die blokkades te gaan werken in plaats van eromheen of ertegen. Dit is een all-inclusive methode, waarbij eenvoudige houdingen worden gebruikt om een yogahouding te creëren die toegankelijk is voor elk lichaam, dik of dun, stijf of hyper mobiel, jong of oud en wel of geen yoga ervaring. Het gaat in deze Kaiut Yoga niet om de vorm maar om de functie!

De methode is gericht op het leveren van verbetering van mobiliteit en daarmee gepaard herstel van binnenuit op de lange termijn. Het is ontworpen om chronische pijn en verwondingen, algemene pijnen en stijfheid aan te pakken, en om te werken voor het inflexibele, hyperflexibele en verouderende lichaam. Deze yoga beoefening is een hulpmiddel dat vrijheid in lichaam en geest opbouwt en een meer ontspannen, evenwichtige benadering van het dagelijks leven creëert.

Ga jij het onderzoek met jezelf aan?

Vereniging Yogadocenten Nederland logo Jan Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland