jan yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland Vereniging Yogadocenten Nederland logo

Over jan yoga

Mijn naam is Jan Kamp en ik ben docent bij janyoga. Ik ben 53 jaar en ik woon in Sprang-Capelle. In 2003 ben ik als gevolg van R.S.I. klachten in aanraking gekomen met de Critical Alignment Yoga methode van Gert van Leeuwen. Deze vorm van yoga beoefen ik tot op de dag van vandaag.

Jan Kamp van janyoga

Sinds 2008 heb ik me meer in yoga verdiept door yoga- en meditatielessen te volgen bij Ecker Yoga. In 2011 ben ik gestart met de opleiding tot Hatha yogadocent bij Yogacentrum de Blikopener in Tilburg. Deze opleiding die gegeven wordt door Hans ’t Hart heb ik in 2015 afgerond. Tijdens deze vierjarige opleiding komen alle facetten van yoga aan bod, een belangrijk onderdeel van de opleiding is de ontwikkeling van je eigen yogaproces. Inmiddels ben ik bij de Blikopener gastdocent en geef daar de docenten in opleiding een kennismakingsworkshop Critical Alignment Yoga. Daarnaast heb ik alle erkende bijscholingscertificaten behaald bij het Critical Alignment Yoga Instituut van Gert van Leeuwen in Amsterdam. Verder ben ik aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland

Verder volg ik lessen, workshops, docentenbijeenkomsten, intensives en yogaweekenden/weken in de Critical Alignment Yoga om mijn kennis op peil te houden en de laatste ontwikkelingen te volgen.

Waarom geef ik Critical Alignment Yoga?

Door mijn eigen positieve ervaring met Critical Alignment Yoga (CAY) wil ik mijn kennis over deze methode graag overbrengen. Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden. Het heeft mij geholpen om mijn steeds terugkerende rug- nek en schouderklachten te verminderen en zelfs om mijn R.S.I. klachten onder controle te houden. Ik breng mijn ervaring en kennis met veel plezier over in mijn lessen. Ik wil de mensen weer bewust maken van hun houdingen en de hiermee gepaard gaande bewegingen. Wanneer je je meer bewust bent, kun je bewegen vanuit ontspanning en kracht en coördinatie opbouwen. Ik wil mensen laten ervaren dat je kunt leren ontspannen in gebieden waar je normaal de spanning (onbewust) vasthoudt. Dit doen we met bewuste ademhaling in combinatie met de speciaal ontwikkelde tools voor CAY. Je gaat je gewoonte- en voorkeurshoudingen zien, die vaak voor klachten zorgen. Het mooie is dat als er weer een bepaald gemak of lichtheid terugkomt in je bewegen dat dit niet alleen fysiek doorwerkt maar ook mentaal.

Het brengt mij balans en rust. Mijn pijnklachten zijn sterk afgenomen.